Начало | Новини | “Искаме да живеем!”, с тези думи приятели на загиналия Божидар повторно протестираха

“Искаме да живеем!”, с тези думи приятели на загиналия Божидар повторно протестираха

Приятели, близки и познати на загиналия при катастрофа Божидар Бояджиев вече трети месец не се отказват от своите искания за справедливост за нарушенията по пътищата. Днес, 8-ми юли, пред сградата на Съдебната палата в Плевен те се събраха за втори път и проведоха своя протест срещу липсата на ефективни назания за причинителите на катастрофи. Дошлите, също както първия път, бяха десетки и отново бяха с плакати. Техните скандирания: “Искаме закони!”, “Справедлив процес!”, “Сигурност на пътя!” огласиха улицата пред Съда точно в 12:30 часа. Час по-късно е насрочено друго дело на причинителя на катастрофата, при която загива Божидар.

“Приканваме всички да се присъединят към нас в битката ни за справедливост и сигурност на пътя! Всички ние искаме децата ни да се прибират вкъщи, а не да ходим на гробища!”, бяха написали организаторите преди днешното гражданско недоволство.

Пред нас участници в протеста заявиха:

Протестираме, за да може хората като причинителя да бъдат все по-малко! Божидар не е първият, но силно се надяваме, че ще е един от последните…Искаме да изпълним мечтите си, да завършим образованието си! Искаме да живеем! Държавата трябва да покаже, че цени живота на младите хора!”

Прочетете също

Третираха против комари в селата и градовете на община Долна Митрополия

На трети август е приключила втората наземна обработка против популацията от комари на територията на …

Един коментар

  1. Димитър

    Живота е справедлив, макар и да не го забелязвате. Има Бог той съди, не вие!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *