Самоуби се лекарят,който откри лечението с кръвна плазма и спаси хиляди /обновена/

ИТАЛИЯ
Проф. д-р Джузепе Де Донно. Откривателят на лечението с кръвна плазма, което спасява човешки животи, но не носи печалби. Снсимка – фейсбук.

Потресаваща новина дойде от Италия. Научаваме я от нашата сънародничка в Милано – Пати Бикси. Ето какво съобщава във фейсбук:

„Доктор Джузепе Де Донно се самоуби. Един национален герой, един страхотен лекар- смел и самоотвержен. Едно знаме на нашата надежда в борбата с Ковид . На своя глава, започна пръв в Италия, пръв и в света, лечението с хиперимунна кръвна плазма. И този метод носи неговото име! Терапия Де Донно. Спаси много хора. Стотици. Някои, ги издърпа за косите направо от дупката. Всичките му пациенти оцеляха!

Неговата родна Мантуа плаче. И цяла Италия скърби дълбоко. Безутешно!

Беше на 54 години. Имаше дъщеря, съпруга. Роднини. Приятели. Пациенти.

В траур са хора, които са го познавали и хора, които никога не са го виждали…

Всички сме в молитва да бъдат обгърнати във вечна светлина прекрасната му душа и лъвското му сърце!

“Терапията с хиперимунната кръвна плазма струва много малко, почти нищо, лекува бързо и сигурно, не произвежда печалби, камо ли – милиарди.
А аз съм само един селски лекар. Правя каквото мога и каквото ме е научила медицината. Не съм акционер на Big Pharma.”

(Dott. De Donno – La Verità, 15 giugno 2020)”

Д-р Джузепе Ди Донно е професор по пулмология, завеждащ съответното отделение в болницата в Мантуа. Той е от малцината лекари в Италия, които не са съгласни с наложения режим на задължително ваксиниране. Получава много заплахи и клетви заради това. Санкциониран е от т.н Комисия по етиката, която е проводник на режима. По тази причина напуска работата си в Мантуа и става участъков лекар.

Решава да направи своя болница, в която да прилага научни методи за лечение на Ковид-а, както и прилаганото от него лечение с кръвна плазма на преболедували заразата. Събира екип от свои колеги съмишленици. За съжаление идеята му умира заедно с него.

На 27-юли т.г. представители на властта влизат в дома му и го намират мъртъв.Обявяват, че е самоубийство. Проф. Ди Донно не е боледувал от нищо до този момент и е бил напълно здрав 54-годишен мъж.

Във форумите в Италия не вярват на версията за самоубийство. В момента се води разследване. Дали Италия и светът ще научат истината за тази смърт – не се знае.

Дълбок поклон пред паметта на италианския лекар Джузепе Де Донно!

Виж още: Wikipedia закри страницата на самоубилия се италиански лекар. След масово възмущение – отново я откри

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

5 Последни коментари

 1. Много ясно .Този ковид е измислен за да умират хора,а не да ги спасяват!Разбира се,че ще му видят сметката!Затова и тормозят лекарите да се дупчат с отровите,да няма кой да лекува хората.Тези гадове,дето дирижират всичко това не искат да има здрави и умни ,а зависими и болни хора!Бог да го прости,кой знае как са го заплашвали или направо са го убили!Съвсем скоро ще затрият всички достойни и кадърни хора!

 2. Мир на духа му и светлина по Пътя му!
  Спасителите на човечеството винаги са завършвали трагично. Жалко за прекрасния млад човек!

 3. Стефан

  “Той е от малцината лекари в Италия, които не са съгласни с наложения режим на задължително ваксиниране” – Това е причината

 4. Божанка Денева

  Моля те, Майко Мария и небесни приятели, нека този лекар, доказал своята професионалност, изчистете страданията на душата му, в мир да намери своето най добро място, свято, където няма човешка злоба и по-бързо заличете разочарованието му за сътворените от зли цели на хора служещи на Тъмнината дела.Мир и Покой! Поклон!

 5. Бати Гошо вестникарчето

  На бас по 100 милиона евро, че не се е самоубил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *