Wikipedia закри страницата на самоубилия се италиански лекар. След масово възмущение – отново я откри

Ди Донно
Снимка – интернет.

На 29-ти юли публикувахме статията „Самоуби се лекарят, открил лечението с кръвна плазма и спасил хиляди”.

До момента /2-ри август/ 50 796 души са я прочели. Стотици споделяния и коментари има в социалните мрежи. Интересът към нея продължава.

От наши източници научаваме, че Wikipedia е закрила страницата на проф. Де Донно. След масово възмущение и протест на италианците, отново се появява. Призивите „Не трябва да мълчим” и „Не трябва да търпим” обикалят цяла Италия.

В България подобно вълнение няма. Български лекари и професори мълчат за лечението на Ковид 19 с кръвна плазма, което е открил проф. Де Донно. И което е подробно описано от него в най-авторитетното медицинско списание „Лансет”. Методът на лечение носи неговото име – „Ди Донно”.

На 30-ти юли, ден след нашата публикация, български медии публикуват новината, като ползват първоизточника – “Плевен прес”. Всички ползват нашата информация, но далеч не всички спазват етичните правила в журналистиката. Затова благодарим на колегите от Блиц, Дарик Нюз и добруджанският сайт  NDT1.eu, които добросъвестно са посочили източника на информация – Pleven Press. /Казаното не се отнася до Факти.бг/

Още по-смущаващо е друго. Защо този факт за необяснимото самоубийство, предизвиква реакция сред огромна читателска аудитория, но не и сред лекарската гилдия. Или политическата такава.

Излиза че, в България лекарите ни са заети с агитацията за ваксиниране. Професорите с частните си клиники. Политиците с разпределяне на креслата в МС.

Какво тук значи някакво си самоубийство ?!

Споделете:

Прочетете също

2 2 3

Община Плевен осигурява безплатна минерална вода заради високите температури

Община Плевен осигури безплатна минерална вода за жителите и гостите на града в днешния ден, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *