Начало | Без категория | Frognews:В.Симеонов: ГЕРБ направи съдружие с ДПС

Frognews:В.Симеонов: ГЕРБ направи съдружие с ДПС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в студиото на БНТ, че предложението за намаляване на партийната субсидия на 1 лев на глас ще ”ликвидира тотално многопартийната демокрация”.

Според Симеонов американският модел, който е предложен, ще ликвидира всички малки политически сили и ще доведе до двупартиен модел.

“Цялата тази тема започна с един ненормален начин за правене на политика – политика на емоция, политика на инат.” Така Валери Симеонов коментира предложението за намаляване на партийната субсидия на 1 лев на глас. Той каза, че това предложение не е обсъждане в коалиционен съвет, според него не е коментирано и в ГЕРБ били изненадани от предложението на премиера.

“Вчера се събрахме с ръководството на ВМРО и си дадохме една трезва равносметка, че това решение не трябва да продължава своя път към пленарна зала и трябва да бъде най-малкото отложено, за да има консултация с всички политически сили.”

Симеонов изтъкна, че ГЕРБ е нарушил коалиционното споразумение и приоритетите на управляващата коалиция, и че “влезе в коалиране с ДПС”.

Валери Симеонов настоява за спешен коалиционен съвет на управляващата коалиция. По думите му този начин на водене на политика, популизмът, който той определи като “подмазване на простолюдието”, е обиден за всички интелигентни хора в държавата. 

Статията е взета от сайта Frognews.bg

Оригинална статия:

https://mobile.frognews.bg/article/178573/

Прочетете също

БСП – Плевен: Чавдар Велинов да напусне незабавно НС

Чавдар Велинов. Снимка – интернет. На свое заседание Общинския партиен съвет на БСП – Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *