Последни новини
Начало | Култура | 300 еротични рисунки в луксозен каталог представя Анри Кулев

300 еротични рисунки в луксозен каталог представя Анри Кулев

На 21-ви ноември от 17.30 ч. в Арт център – Плевен, художникът Анри Кулев ще представи своя каталог от рисунки с шеговито – еротично съдържание. Той гостува в Плевен по покана на Областна администрация. Поканата е отправена от зам. областния управител д-р Красимир Трифонов, с когото художникът е приятел.

Луксозният каталог е издание на Нов български университет и събира около 300 еротични рисунки. Текстът към тях е на Мария Ландова.

Всяка една от тези забавни рисунки притежава огромен интелектуален потенциал. Повечето от геговете могат да се развият до сериозна анимационна притча. Поредицата от рисунки, разгледани заедно, напомня режисьорската книга на особен, малко мрачен, демонстративно еротичен, уж смешен, но и смразяващ реалити-сериал. Авторът просто се оставя на вълната на времето. Остава верен на собствената си импулсивна реакция към предизвикателствата на живота и … рисува, рисува, рисува.

Проф. Анри Кулев. Снимка – интернет.

Проф. Aнри Кулев e художник, режисьор и продуцент на игрални, документални и анимационни филми. Преподава анимационна режисура в Нов български университет от 1993 година. Директор е на Световния анимационен фестивал във Варна. Член на жури на много международни фестивали, сред които Анeси, Хирошима, Санкт Петербург, Варна и др. Носител на редица престижни национални и международни награди.Сценограф и режисьор на театрални постановки. Прави самостоятелни изложби – графика, анимационни ескизи и живопис в Анеси, Хирошима, София, Оберхаузен, Краков, Берлин, Москва, Братислава, Пловдив, Варна. Публикува рисунки, карикатури и комикси във вестници и списания от 1964 година до днес.

Прочетете също

Партизан за бой се стяга – червенобреждани излизат в търсене на невъзможното срещу Левски

Източник на снимката – SPL / Sports Lens „Партизан“ (Червен бряг) излиза днес, 21-ви октомври, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *