Последни новини
Начало | Новини | 18 училища от областта са одобрени по Национална програма на МОН

18 училища от областта са одобрени по Национална програма на МОН

Снимка на ОУ “Васил Левски” в Белене, едно от одобрените по проекта училища. Снимка – Пресцентър на Община Белене.

16 са училищата от област Плевен, които са включени в списъка на МОН с одобрените проектопредложения по Национална програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот”. Броят на одобрените училища в цялата страна е 178. От плевенска област спечелилите проекта училища са от общините Кнежа, Червен бряг, Плевен, Белене Пордим, Долни Дъбник и Гулянци. От община Плевен включените в проекта училища са четири – от селата Пелишат, Буковлък, Търнене и Ясен

Проектът ще се реализира през учебната 2020/2021г. и ще включва разнообразни дейности с участието на родители, общественици и специалисти.

Общата цел му цел е привличането на родителите в училищния живот на децата. Така се предвижда по-лесната адаптация и социализация на учениците в училищната среда. Министерството на образованието цели още превръщането на училището в подкрепяща, приемна, безопасна и желана среда за преживявания и учене на ученици.

Проектът си поставя и конкретни цели, сред които е активното участие на родителите в обсъждането на актуални за децата им въпроси от училищния живот.

Прочетете също

Православната и Католическата църква честват Свети Андрей Първозвани

Свети Андрей Първозвани е християнски проповедник, първият от 12-те апостоли, който е бил повикан да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *