От 5-ти ноември, четвъртък, ще има фургон пред ЦСМП – Плевен, за консултиране за Ковид 19

От 5-ти ноември, четвъртък, ще има фургон пред ЦСМП – Плевен, за консултиране за Ковид 19
Снимката е илюстративна.

В изпълнение заповедта на здравния министър, пред ЦСМП – Плевен, ще бъде сложен мобилен фургон за преглед на лица, които се нуждаят от консултиране във връзка с Ковид 19. Това съобщи за “Плевен прес” пиарът на УМБАЛ “д-р Г. Странски” – Момчил Цветков.

Припомняме, че заповедта на министъра е до 6 ноември всички държавни болници – областни и университетски, да са разкрили мобилен фургон с екип – лекар и сестра, „каквото могат”, в който да се консултират хора с подозрение за КОВИД, които по някаква причина не могат да осъществят контакт с личния си лекар.  Във фургоните ще се правят и бързи ангиненни тестове.

В тези мобилни фургони ще се определя състоянието на пациента и ще се преценява на място за хоспитализация ли е, или не. До решението се стигна, след като през последните дни стана ясно, че линейките на Спешна помощ не смогват да отговорят на лавината от адреси. Премиерът Борисов разпореди пред всяка болница да има такива фургони, за да се облекчат лекарите от Спешна помощ и да се компенсира недостига от линейки.Прочетете също

Момченце е първото бебе родено през 2021 година в община Левски

Момченце е първото бебе родено през 2021 година в община Левски

Новородениият Иван Иванов, първото бебе на община Левски за 2021 година. По традиция на 21 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *