Vivat academia, Vivant professores /Да живее академията, да живеят професорите/ във ВВВУ „Г.Бенковски“

Снимка – Плевен прес.

Международният студентски химн беше изслушан днес на крака от абсолвенти, техните близки, преподаватели и офицери, строени на плаца на ВВВУ „Г. Бенковски”, гр. Долна Митрополия.

Абсолвентите от първия випуск след възстановяването на ВВВУ „Г.Бенковски“ получиха своите дипломи от бригаден генерал Юлиян Радойски в тържествена атмосфера.

За мен е чест да застана пред вас в този тържествен момент, който ще остане завинаги във вашата памет. Искам да ви благодаря, че избрахте Военно въздушното училище, за да се образовате. Вие доказахте, че знаете и можете. Искам да ви поздравя и да ви пожелая лек и успешен път!“ –  се обърна към абсолвентите генерал Радойски, преди връчването на дипломите.

Абсолвенти. Снимка – Плевен прес.

Двадесет и пет бакалаври и 18 магистри получиха дипломите си днес. С грейнали лица и абсолвентски тоги младежите получиха заветния документ.  Първа от дамите получи дипломата си отличника на випуска в образователна степен „бакалавър“  с успех 5.81- Биляна Цекова. 

Биляна Цекова. Снимка – Плевен прес.

Тя каза пред „Плевен прес”: Като жена във военно училище се чувствах оценена,  придобих бакалавърска степен по специалност „Автоматика и информационна и управляваща техника“ . Да се учи в това училище беше като във всяко друго – трудно и хубаво! Много съм горда и от днес съм инженер!

От името на абсолвентите Виктор Величков поздрави своите колеги: „Уважаеми колеги, имайте куража да следвате сърцето, интуицията и мечтите си! Никога и пред нищо не се предавайте. Запазете убежденията си за чест и здрав ум, и се отстоявайте!Уважаеми преподаватели, благодарим Ви от все сърце за знанията които ни дадохте, за да можем да полетим на крилете на своите мечти.“

Снимка за спомен. Снимка – Плевен прес.

Удостоверенията на  пилотен курс  „Авиационен технически английски“  връчи заместник началника по професионална подготовка и международно сътрудничество полковник Колев.

Тържеството приключи със снимка за спомен пред паметника на Георги Бенковски.

Споделете:

Прочетете също

Според социологическите агенции „Възраждане” е четвърта политическа сила. Според „Възраждане” – са първа.

Снимка – интернет. Социологическите агенции Тренд, Галъп и Алфа рисърч публикуваха свои проучвания за електоралните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.