Начало | Новини | Leoni Group: Заплащането ще е базирано спрямо това, предлагано на пазара на труда

Leoni Group: Заплащането ще е базирано спрямо това, предлагано на пазара на труда

Ралф Зингман – оперативен директор на “Леони груп”.

Заплащането на наетите работници в завода на “Леони” в Плевен ще е базирано на възнагражденията предлагани на пазара на труда в Плевен и страната. Това се разбра от интервюто с Ралф Зингман – оперативен директор на “Леони груп”, в предаването “Светът е бизнес” на “Блумбъргбг”, проведено на 20-ти юни т.г. Зингман посочи, че се надяват на успех при набирането на служители. Уточни, че не се търсят висококвалифицирани работници, макар че има и такива позиции в компанията. За “Леони” е без значение какво е първоначалното ниво на служителя. Ще има всякаква степен на сложност на труда, т.е. разнообразие в предлаганите работни места. Предвижда се и обучение на наетия персонал.

Ралф Зингман посочи, че социалната политика на “Леони груп” включва бонусна система и социални облаги за служителите, така че това ще бъде приложено и към завода в Плевен. Имаме възможности и искаме да подкрепяме служителите си в обучението, можем да предложим и обучение в чужбина, заяви Зингман.

Според него “…всички сигнали от нашите проучвания са доста обещаващи. Всички данни говорят, че инвестицията трябва да е успешна. България има интересна рамка за инвестиране. Компанията оперира на различи места в Европа, като за пръв път инвестира в България. Интересно ни е как ще се развием, но сме уверени, че развитието ще е успешно. В крайна сметка това ще е успех както за LEONI GROUP, така и за България”.

Заводът на “Леони груп” в Плевен трябва да бъде готов до края на 2018 г. се разбра от предаването. Тогава ще започнат и дейностите по набиране на персонал. Строежът ще продължи и през 2019-та година, като капацитетът от 2 000 работещи се очаква да бъде достигнат през 2020 година.

 

 

 

 

Прочетете също

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница. На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *