Kayser Automotive Systems отваря завод в ж. к. “Сторгозия” в Плевен

Започва основна реконструкция на пътния надлез към жк „Сторгозия”

Kayser Automotive Systems ще отвори нов завод на територията на логистичен парк “БПД Плевен” първоначално за 10 г. Компанията ще наеме производствена площ от 5269 кв. метра, като ще имат възможност за експанзия в рамките на проекта с още около 5000 квадрата.

Тази германска компания оглеждаше българския пазар от 2020 г. Kayser Automotive Systems произвежда тръбни системи, клапани, резервоари и други подобни компоненти от 1997 г. и оперира в Европа, Азия и Северна Америка. Има производствени бази в Полша, Испания, Унгария, САЩ, Мексико, Китай и Индия.

За нея работят повече от 3600 души.

Френският производител Akwel планира да прехвърли част от своите мощности от завод в Турция към Плевен. За намеренията съобщи преди време представителят на компанията за България Димитър Калдамуков на заседание на общинския съвет.

Kayser Automotive Systems възнамерява да закупи терена, на който бе бившият завод на “Електрокабел България” в кв. “Сторгозия”. Вече е избран мениджър, който ще ръководи производството в Плевен. Тепърва ще се събира персонал и да се преобразуват съществуващите сгради към нуждите на производството.

Намеренията на инвеститора са до края на годината сделката за закупуване на избрания имот да е приключена.

Източник: standartnews.com

Споделете:

Прочетете също

ENIOVDEN

24 юни – Честит Еньовден!

НА ЕНЬОВДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА. ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ФАРМАЦЕФТИТЕ И ФИТОТЕРАПЕВТИТЕ! Еньовден е стар …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *