Последни новини
Начало | Култура | IN MEMORIAM: Сбогом, бате Димо !

IN MEMORIAM: Сбогом, бате Димо !

Димчо Генов, актьор в ДКТ “Иван Радоев” – Плевен. Снимка – интернет.

Преди около 40 години животът ни срещна с Димо Генов –талантлив, млад актьор от гр. Плевен, дошъл в читалище ”Н.Й.Вапцаров” – гр. Червен бряг, за да подпомогне дейността на новосформирания, самодеен, куклено -театрален състав към читалището. Енергичен, можещ и знаещ! Актьор, който се раздаваше, за да ни предаде и на нас – самодейците, пламъчето и „заразата” на театралната сцена. С огромно желание слушахме неговите съвети и изпълнявахме различни актьорски етюди. Не закъсняха и успехите на състава. Покорявахме призови места на фестивалите и за това главен виновник бе Димо.

Кукла петрушка. Снимка – интернет.

 Творците разбиват ограниченията на реалността, в която живеем. Не е естествено да мислим едно, да говорим второ, а да правим трето. Вероятно актьорите трудно приемат разминаването между грубата реалност и вълшебния свят на сцената, те са уязвими и лесно раними. За съжаление вече е станало нормално да правим грешните неща, срам ни е  да постъпваме правилно.

Дано мястото на което се е преселила душата на Димо Генов е по-светло, щадящо и любящо за всички хора на изкуството! Почивай в мир, Димо! Аплодисменти, за небесните актьори! Поклон, от самодейците  на бившия куклено -театрален състав при Читалище „Н.Й. Вапцаров”- гр. Червен бряг!

Емилия Димова, детска учителка, бивша самодейка в куклено – театрален самодеен състав при читалище „Н. Вапцаров”, Червен бряг

Прочетете също

Млади доброволци в битката с коронавируса в град Левски

Снимка – пресцентър община Левски Млади доброволци се включиха в битката за предпазване от заразата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *