Covid официално приключи в Швеция

Снимка – интернет.

Шведското правителство реши да прекрати всички ограничения, свързани с Covid от 9 февруари. Освен това местата и събитията вече няма да могат да изискват доказателство за ваксинация. Агенцията за обществено здраве препоръчва Covid вече да не се класифицира като „заплаха за общественото здраве“. Швеция е третата скандинавска страна, която прекратява ограниченията на Covid, следвайки Дания и Норвегия.

Решението представлява приемане на факта, че Covid се превърна от пандемия в ендемична болест. Агенцията за обществено здравеопазване изчислява, че 500 000 шведи са били заразени с Covid-19 миналата седмица (което е два пъти повече от броя на потвърдените случаи). В същото време само 181 души са починали от/с болестта (вероятно повече „с“, отколкото „от“). Това поставя настоящата смъртност от Covid в същото ниво като обикновената настинка. Както много хора отдавна прогнозираха, Covid-19 се превърна в петата „обикновена настинка“ коронавирусна болест.

Ако искаме да разберем колко смъртоносна е била пандемията, тогава най-добрият показател за разглеждане е общата смъртност. Това е единственият показател, който не може лесно да бъде манипулиран. „Смъртни случаи от Covid“ не е добър показател, защото е отворен за тълкуване. Различните лекари, различните болници и различните държави определят по различен начин смъртните случаи от Covid. И често в официалната статистика „смъртните случаи от Covid“ (т.е. смъртни случаи от други причини, но когато лицето е имало Covid или поне положителен тест за Covid) се определят като „смърти от Covid“, което прави трудно да се определи колко смъртоносна е болестта всъщност. Повече подробности може да видите тук https://sebastianrushworth.com/2022/02/04/covid-officially-over-in-sweden/

Споделете:

Прочетете също

Лена Бориславова: 4 000 лв. на месец получават говорителите на руската пропаганда

Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков. Снимка – стоп кадър Дарик тв. Обществени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.