CNN: Американците са против нова помощ от САЩ за Украйна

Байдън Зеленски
Снимка: AP

Повечето американци са против Конгресът да разреши допълнително финансиране за подпомагане на Украйна във войната ѝ с Русия. Това показва ново проучване на CNN, проведено от агенция SSRS.

Обществеността е разделена по въпроса дали САЩ вече са направили достатъчно, за да помогнат на Киев.

55% казват, че САЩ не трябва да разширява финансирането за подкрепа на Украйна, срещу 45%, които казват, че Конгресът трябва да разреши такова финансиране. 51% смятат, че щатите вече са направили достатъчно, за да помогнат на Украйна, а 48% – че трябва да направят повече. Проучване, проведено в първите дни на руската инвазия в края на февруари 2022 г., показа, че 62% смятат, че САЩ е трябвало да направят повече.

Мнозинството от американците изразяват загриженост, че войната на Русия в Украйна ще застраши националната сигурност на САЩ (56%), но това е значително по-малко от февруари 2022 г. (тогава 72% са били загрижени за заплахите за сигурността на САЩ).

Проучването на CNN е проведено от SSRS от 1 до 31 юли сред случайна национална извадка от 1279 пълнолетни лица, анкетирани по пощата.

Източник: БГНЕС

Споделете:

Прочетете също

voda 1

Подменят водопроводи от ВиК мрежата в област Плевен

Продължават строително-ремонтните дейности на обекти от инвестиционната програма на Дружеството за реконструкция на ВиК мрежата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *