90 % от дълговете на ОФК Спартак са вече изчистени

Снимка – „Плевен прес“

90 процента от дълговете на футболния Спартак са вече изчистени. Това стана ясно след днешната пресконференция на УС на клуба. Добрата новина съобщи членът на Управителния съвет и общински съветник Пепо Петков.

„За разлика от преди, когато се оплаквахме от финансови проблеми, днес такива няма. Изчистихме 100 хиляди лева задължения, които се равняват на 90 процента от дълговете на клуба. Футболистите вече могат да мислят само за футбол“, стана още ясно от изказването на Петков.

На пресконференцията на клубното ръководство стана още ясно, че ОФК Спартак е един от малкото клубове в страната, които понастоящем нямат никакви задължения към НАП и НОИ.

Управителният съвет на клуба отправиха своите специални благодарности за подкрепата към местните фирми, Общинския съвет на Плевен и Община Плевен.

Безвъзмездно получихме стадиона благодарение на общината. Плащаме единствено консумативите„, съобщиха от УС. Те отправиха призив към плевенския бизнес при възможност да помага на клуба. От своя страна те гарантират прозрачност и добро финансово управление.

В момента в клуба тренират 122 юноши в пет възрастови групи.

12-13 от играчите в мъжкия отбор са на възраст под 21 години. До една-две години те ще се наложат в състава и когато са готови, ще атакуваме професионалния футбол. Молбата ми към спортната общественост е да им дадем време да се развият“. допълни още членът на УС Борислав Георгиев.

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *