90 души в нужда от община Кнежа получиха подкрепа в условията на COVID-19

Възникналата ситуация с обявяването на пандемия заради COVID-19 и мащабите на последствията от това, изискват да се предприемат мерки за справянето със ситуацията и минимизиране на негативните последствия.

Един от основните приоритети за справяне с пандемията е да мобилизираме усилията си и да се стремим да задоволим най-належащите нужди на хората от уязвимите групи, включително и тези от друга етническа принадлежност, които не могат сами да се справят с тях.

В тази връзка помощ на Община Кнежа оказа Фондът за Малки Грантове на Програма „РОМАКТ”, който осигури финансов ресурс в размер на 2 540 евро, предоставени от Съвета на Европа за изпълнение на Инициативата за противодействие на пандемията от COVID-19 в ромските общности.
С предоставените средства бяха закупени хранителни продукти от първа необходимост, санитарни материали и лични предпазни средства за 90 лица от малцинствените групи в гр.Кнежа и селата Бреница и Еница, предимно възрастни, самотноживеещи хора, лица с увреждания и хора без доходи или с ниски доходи.

С помощта и подкрепата на Програма РОМАКТ, Европейския съюз и Съвета на Европа с общи усилия бяха подкрепени 55 уязвими лица от гр.Кнежа, 15 в с.Бреница и 20 в с.Еница.

Снимки и информация: Пресцентър на Община Кнежа

Споделете:

Прочетете също

От 6 юли започват проверки от Държавен фонд „Земеделие“

Снимка – Държавен фонд „Земеделие“ Започнаха кръстосаните проверки за Кампания 2022. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.