Последни новини
Начало | Без категория | БСП призова Борисов да дойде в парламента, “Воля”— Румен Радев

БСП призова Борисов да дойде в парламента, “Воля”— Румен Радев

ПГ на “БСП за България” поиска премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента, а от “Воля – българските родолюбци” настояха за присъствието на президента Румен Радев в парламента. Преди началото на дебатите в пленарна зала по ратификацията на договорите за закупуване на самолетите F-16 лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви от трибуната, че ще се обсъжда много сложна сделка. Тя поиска премиерът Борисов да дойде и да обясни защо е поискал за изтребителите да се плати веднага, накуп, както и защо, след като се плаща с парите, натрупани от борбата със сивата икономика и контрабандата, се предлага Народното събрание да актуализира бюджета.

Веселин Марешки от името на “Воля – българските родолюбци” настоя да бъде поканен президентът на Република България Румен Радев. Марешки поиска президентът да разясни твърдението си в негово публично изказване, че това не са разходите за самолета и много скоро ще набъбнат многократно. Марешки каза, че президентът трябва да дойде в Народното събрание като главнокомандващ Въоръжените сили и като специалист в тази област да разясни на народните представители тези свои твърдения.

Емил Христов, който председателства заседанието на парламента заяви, че ще бъдат уведомени министър-председателят Бойко Борисов и администрацията на президента – Румен Радев.

Прочетете също

Различията между Северна и Южна България бяха темата на онлайн форум в Свищовската стопанска академия

Кръгла маса на тема „Статистически измерения на регионалните различия и неравенства между Северна и Южна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *