Последни новини
Начало | Новини | “Къщичката за книги” в Червен бряг започна да просвещава още от първия си ден /СНИМКИ/

“Къщичката за книги” в Червен бряг започна да просвещава още от първия си ден /СНИМКИ/

През уикенда от Червен бряг долетя една доста приятна новина. На фона на всичките убийства, престъпления и катастрофи, случващи се у нас, най-сетне изгря лъчът надежда, че и за добрите новини има място в праймтайма.

Усилията на група младежи от малкия град да събудят духа и любовта към родната литература намериха своята отплата. Този уикенд в Градската градина в Червен бряг бе изработена и открита първата по рода си “Къщичка за книги”. “Къщичката”, която наподобява пригоден рафт, е всъщност една малка открита градска библиотека. Само че напълно безплатна. От “къщичката” всеки жител на града може по всяко време да си взема книги за четене. Разбира се, желаещите да дарят, просто ги оставят там. “Къщичката” не се заключва, няма отредено работна време и е достъпна целогодишно 24 часа в денонощието. Авторите от “Възраждане – Червен бряг” се надяват дори и да има “кражби”, те да са с благородна цел – който си взима книга, непременно да я чете и предава нататък.

Откриването на “Къщичката за книги” се превърна и в своеобразен детски празник. Малчуганите и техните родители, намиращи се в Градската градина по това време, заедно участваха в развлекателни игри. Организаторите от “Възраждане – Червен бряг” бяха подготвили и съответните награди за победителите в тях – разбира се : книги и бонбони.

“Къщичката за книги” и в момента се намира на същото място.

“И ще остане толкова дълго, колкото ние, гражданите, я съхраним и пазим”- подобно мнение изразиха доста от присъстващите.

Прочетете също

Различията между Северна и Южна България бяха темата на онлайн форум в Свищовската стопанска академия

Кръгла маса на тема „Статистически измерения на регионалните различия и неравенства между Северна и Южна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *