80 детски градини от област Плевен с участие в „Панорама на предучилищното образование“ Плевен 2022

Снимка – Община Гулянци

На 21.06.2022 г. в ДГ „Иглика“ гр. Плевен се е провел трети Областен форум на Регионално управление на образованието – Плевен „Панорама на предучилищното образование“, посветен на 140 години предучилищно образование в България. Събитието е било открито от Албена Тотева – началник на Регионалното управление на образованието /РУО/ – Плевен.

Под мотото „Творчески, иновативни, успешни“ близо осемдесет детски градини от област Плевен са превърнали деня в истински празник на знанието, изкуството, креативността и таланта.

Детските градини от община Гулянци са участвали във форума в направленията „В света на детските мечти“- изложба от детски рисунки; „Детска игрология“- изложба на игрови материали и средства, авторско творчество на иновативни педагогически специалисти; „Децата в действие сбъдват мечтите си“ – практико-приложни дейности по иновативни модели и практики за предприемачество и бизнес идеи.

В направлението „Детска игрология“ Марина Митранова – старши учител в ДГ „Щастливо детство“ село Брест е спечелила първо място с авторската си дидактичната игра „Знаеландия“. В категорията са се представили и ДГ „Незабравка“ гр. Гулянци с динамичен постер – разказвач на приказки с автор Емилия Дикова и ДГ „Детска радост“ с. Милковица с макет на слънчевата система с автор Доротея Гигова-Капитанова, която е била отличена с второ място.

Децата и колективът при ДГ „Щастливо детство“ с. Брест са впечатлили участниците във форума и с предприемчивост и бизнес усет. В направление „Децата в действие сбъдват мечтите си“ те са представили авторски бижута от полимерна глина.

Снимки – Община Гулянци

Споделете:

Прочетете също

От 6 юли започват проверки от Държавен фонд „Земеделие“

Снимка – Държавен фонд „Земеделие“ Започнаха кръстосаните проверки за Кампания 2022. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.