Начало | Новини | 72 години от създаването на Военно формирование 22160 в Плевен

72 години от създаването на Военно формирование 22160 в Плевен

С тържествен строй и много гости Военно формирование 22160 в Плевен отбеляза своята 72-ра годишнина. На честването, състояло се на ритуалния плац във войскови район 1163 (бившето ШЗО), присъстваха представители на местни и държавни институции, офицери, сержанти и военнослужещи. От името на Общински съвет – Плевен, празника уважи председателят Мартин Митев. По случай годишнината бяха прочетени изпратените поздравителни адреси от Министерството на отбраната, ръководството на Сухопътни войски, кметът на Плевен и местни държавни институции.
Празничната церемония започна с приемане на строя на военнослужещите и молебен за здраве и благоденствие. Слово по повод годишнината произнесе командирът на Единния център за начална подготовка полк. Николай Бешев.


Празникът на Военното формирование продължи с награждаване на военнослужещи за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения. Представена бе и атрактивна демонстрация по охрана на мероприятие.
По случай 72-ата годишнина от създаването на Военното формирование бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на Пета механизирана бригада.

Прочетете също

ОУ “Климент Охридски” – Плевен със спечелен проект за работа в библиотечна среда

Снимка – интернет страница ОУ “Кл. Охридски”. По Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *