72 години от създаването на Военно формирование 22160 в Плевен

received 1037497199941654

С тържествен строй и много гости Военно формирование 22160 в Плевен отбеляза своята 72-ра годишнина. На честването, състояло се на ритуалния плац във войскови район 1163 (бившето ШЗО), присъстваха представители на местни и държавни институции, офицери, сержанти и военнослужещи. От името на Общински съвет – Плевен, празника уважи председателят Мартин Митев. По случай годишнината бяха прочетени изпратените поздравителни адреси от Министерството на отбраната, ръководството на Сухопътни войски, кметът на Плевен и местни държавни институции.
Празничната церемония започна с приемане на строя на военнослужещите и молебен за здраве и благоденствие. Слово по повод годишнината произнесе командирът на Единния център за начална подготовка полк. Николай Бешев.

received 592425508171764


Празникът на Военното формирование продължи с награждаване на военнослужещи за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения. Представена бе и атрактивна демонстрация по охрана на мероприятие.
По случай 72-ата годишнина от създаването на Военното формирование бяха поднесени венци и цветя пред паметната плоча на Пета механизирана бригада.

Споделете:

Прочетете също

3 1

С колективно изпълнение пред Община Плевен ученици отбелязаха Световния ден против тормоза в училище 

Със своеобразен пърформанс ученици от учебни заведения в Плевен и Средношколското общежитие отбелязаха днес Световния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *