Начало | Новини | 72 бебета са проплакали в Родилното в Левски за изминалата година

72 бебета са проплакали в Родилното в Левски за изминалата година

По традиция на 21 януари– Бабин ден и Ден на родилната помощ, Община Левски честити с тържество в Родилно отделение на МБАЛ –Левски празника на акушерките и акушер –гинеколози те. Беше обявено и “бебето на годината” в Общината. Ръководството на Община Левски благодари на хората в бяло, които имат привилегията и отговорността да посрещат и се грижат за всеки нов живот, поел своите първи глътки въздух в отделението.
Антъни Ивелинов Иванов, който се ражда на 17 януари в Родилното отделение на болницата, беше обявен за бебе на годината. Той е втора рожба на Жана и Ивелин Иванови от град Левски, които имат момиченце- Мариян, на година и шест месеца.
По стара българска традиция, с окичено със здравец котле младата, майка поля на завеждащия отделението д-р Ангел Петков за ритуалното измиване на ръцете.


Зам.-кметът на Община Левски –инж.Кольо Домеников, поздрави всички за празника и прочете поздравителен адрес от кмета на общината Любка Александрова.
Тя пожела на Антъни да расте силен, умен и добър, весел и щастлив. А към родители се обърна да бъде отгледан с много любов. “Научете го да обича, да вярва в доброто и себе си, за да постигне най-смелите си мечти”.
Младото семейство получи и парична награда и подаръци от Общината. Цветя и подаръци имаше и за акушер –гинеколозите в отделението.
Децата от група „Ежко Бежко”на ДГ „Локомотив” и техните учителки поздравиха всички с вълнуващ музикално –поетичен спектакъл.
Завеждащият отделението д-р Ангел Петков поздрави екипа, с който работи успешно, както и майките и бабите по повод празника.

Болницата е в едно стабилно състояние, отделението разполага с високо квалифицирани специалисти и оборудване. За това специално благодарв на управителя на болницата Евгения Иванова, на кмета на общината Любка Александрова и кметското управление за разбирането и за помощта, която указват за решаване на проблемите. “-каза доктор Петков.
От началото на годината до днес, в отделението са родени пет бебенца. На Бабинден очакват раждане. През изминалата 2019 година в родилното отделение са проплакали 72 бебенца.

Снимки– община Левски

Прочетете също

ОУ “Климент Охридски” – Плевен със спечелен проект за работа в библиотечна среда

Снимка – интернет страница ОУ “Кл. Охридски”. По Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *