70 деца ще участват в състезанието „Млад огнеборец“ на 21 май в Гулянци

770 434 pozhar 1

На 21 май – вторник, на спортен комплекс „Юрий Гагарин“ в град Гулянци ще се проведе Регионално състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“, съобщават от ОДМВР – Плевен. Домакин е община Гулянци.

В състезанието ще участват 7 отряда, ученици на възраст между 12 и 16 години. Надпреварата ще се проведе в две дисциплини, регламентирани в Правила за провеждане на състезанията на младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец“  – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

Основната цел на младежкото движение „Млад огнеборец“ е повишаване на физическата дееспособност на младежите и развиване на трайни практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии.

Състезателната подготовка на младите огнеборци и провеждането на състезанията между отрядите е съобразена с Международния правилник за състезания на младежки противопожарни отбори.
Състезанието

„Млад огнеборец“ се провежда ежегодно и класираният първи отбор ще представя РДПБЗН – Плевен на Републиканско състезание в началото на месец юни в к.к „Албена“.

Споделете:

Прочетете също

MVR 1

Изборния ден в село Глава, община Червен бряг е приключил без сериозни инциденти

От Областна дирекция на МВР-Плевен информират: “Служителите на МВР са предприели мерки за гарантиране на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *