7 април – Честит празник на всички здравни работници!

7 април

7 април – Световен ден на здравето и Ден на здравния работник. Снимка – интернет.

Преди 6 години сме писали текста по-долу, по повод 7 април. Днес мислим същото, надяваме се и вие, нашите читатели. В здравеопазването нищо добро не се случи през годините. Даже стана по-зле. Толкова зле, че по време на предизборната кампания не чухме никой от кандидат-депутатите да отвори дума за българското здравеопазване.

Днес обаче, всеки от нас пази поне едно име на лекар, което споменава с благодарност. Заради тези лекари, сестри и здравни работници трябва да забравим лошото и да им кажем чистосърдечно – Бог да ви поживи!

Ето и въпросният текст:

На 7-ми април празнуват своя професионален празник всички здравни работници. Като Световен ден на здравето се отбелязва в 191 страни в света от 1950 година. В България от 1964 година се отбелязва като Ден на здравния работник.

Празнуват го лекари, медицински сестри, фелдшери, помощен медицински персонал. Колкото и да е тежък проблема със здравеопазването в България, колкото и да сме гневни на търгашеството в здравеопазването, нека не забравяме, че когато сме зле – най-напред търсим помощта на лекаря.

Всеки един от нас пази в съзнанието си името на поне един лекар, комуто дължи благодарност или пък разчита, че ще му помогне ако се наложи. Така че, нека честитим празника на хората, които спасяват живот и надежди !

 Честит празник !

Споделете:

Прочетете също

452647585 881642437340903 4772664195016882653 n

С курбани почетоха свети Илия в червенобрежко

На 20 юли всяка година Православната църква прославя свети пророк Илия – един от най-великите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *