7 агенти на ДС в плевенските листи на партиите

досиета
Снимка – интернет.

Комисията по досиетата с председател Евтим Костадинов, публикува резултатите от проверката на досиетата на кандидатите за народни представители за 45-то Народно събрание. От регистрираните в ЦИК 5 962 кандидат – депутати са проверени 2 629. Останалите 3 342 не подлежат на проверка по силата на чл. 26 ал. 4 от Закона за достъп и разкриване на документи за принадлежност към ДС.

В национален план най-много агенти на ДС са в листите на ПК „БСП за България” – 15. На второ място се нарежда ПП „Възраждане на Отечеството” – 9, трети са ДПС и Коалиция „ВОЛЯ и НФСБ” – със 8, следвани от ВМРО – 7. Със 6 агенти на ДС е КП „Движение „Заедно за промяна”, следвани от АБВ, „Граждани от протеста”и др.

В област Плевен регистрираните кандидат – депутати са 264. От тях 7 са били агенти на ДС. По двама са в плевенските листи на ВМРО и БСП. По 1 агент има в листите на АБВ, ПП „Пряка демокрация” и ПП „Нация”.

В листите на останалите партии, които са регистрирали свои кандидат – депутати за 15-ти МИР Плевен – няма лица, които да са били агенти на ДС.

Споделете:

Прочетете също

IOAN

На Еньовден отбелязваме рождението на Св. Йоан Кръстител Предтеча

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ МНОГО ИМЕНА Българската патриаршия чества рождението на Св. Йоан Кръстител на Еньовден …

Един коментар

  1. Wow! Finally I got a blog from where I be able to actually take valuable data regarding my
    study and knowledge.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *