60 години НУИ „Панайот Пипков” – Плевен. Високи държавни отличия за преподаватели и ръководство на училището

Снимка – пресцентър ОбС – Плевен.

С празничен концерт  под мотото „С изкуството в сърцата“ на сцената на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“, Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен отпразнува своята 60-годишнина, на 28 май 2021 година. Юбилейната вечер премина с много музика и настроение при строго спазване на противоепидемичните мерки, поради което част от местата в залата трябваше да останат празни.

Снимка – пресцентър ОбС – Плевен.

Събитието събра десетки приятели и гости, сред тях много бивши и настоящи ученици и преподаватели в училището. Изпратени бяха много поздравителни адреси и цветя. От името на Общински съвет – Плевен, на юбилейния концерт присъства Петя Василева – зам.- председател на местния парламент и председател на Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност“. Г-жа Василева е и председател на Училищното настоятелство. Поздравителен адрес изпрати председателят на Общинския съвет Мартин Митев. В него се казва:

„От създаването си до днес НУИ “Панайот Пипков” с гордост носи името на своя патрон и дава своя принос за творческото развитие на даровитите деца на Плевен. Благодарение на високия професионализъм на преподавателите и таланта, старанието и творческите амбиции на учениците, Плевенската музикална школа утвърждава своя авторитет на родните и световни сцени! Гордеем се с Вас и Вашия талант и сме благодарни, че училището Ви е част от Плевен. Напълно заслужено то е една от музикалните емблеми на нашия град!“. „По случай юбилея Ви пожелавам от сърце преди всичко здраве, вдъхновение, професионална удовлетвореност и още много творчески успехи, за да продължавате да бъдете посланиците на едно от най-обичаните изкуства – музиката!“, завършва поздравлението.

Поздравление от името на Община Плевен отправи Милен Яков – временно изпълняващ длъжността кмет на Общината.

На сцената на плевенския театър се представиха талантливи ученици от всички школи на НУИ „Панайот Пипков“. Връчени бяха и много награди:

„Златна лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци получи дългогодишният преподавател по пиано Антоанета Воденичарова. От името на Съюза отличието връчи зам.- председателят на творческата организация проф. д-р Ростислав Йовчев.

В Плевен бе и председателят на Съюза Станислав Почекански. Той връчи най-високото отличие – „Кристално огърлие“, на директора на училището Румен Тодоров. Наградата е за изключителен принос в развитието на българската музикална култура и 60-годишнината на учебното заведение.

От името на министъра на културата проф. Велислав Минеков грамота за принос в развитието на българската култура и образование и по случай юбилея поднесе Борислава Танева – зам.-министър на културата.

Проявите, посветена на юбилейната годишнина на НУИ „Панайот Пипков“, продължават и в следващите дни.

Споделете:

Прочетете също

Плевен има своя първи Google сертифициран учител, който получи признание от световния гигант

Александър Тачев. Снимка – СУ „Ст. Заимов“, Плевен. Плевен има своя първи Google сертифициран учител, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.