6.42 % е безработицата в община Плевен за м. ноември

Бюро по труда, Плевен. Снимка – Плевен прес.

През месец ноември в Община Плевен равнището на безработица е 6,42%, съобщават за медиите от Бюрото по труда в Плевен. Това е с 0,28% по-малко от равнището на безработица в страната.  И е най-ниската стойност от 13 март 2020 година насам.

През месец ноември 399 лица са започнали работа, като 309 от тях с посредничеството на Бюрото по труда. За Областта 8,94% от икономически активното население е без работа, като очаквано нивото през месец декември леко се покачва във всички общини.

 823 търсещи работа лица от област Плевен са започнали такава, като Бюрата по труда са съдействали на 642 от тях.

Продължава обработването на документи по различните мерки за подпомагане на бизнеса, останалите без работа хора и такива, които са в неплатен отпуск поради затваряне на част от търговските обекти. За броя подпомогнати лица и фирми  ще се даде окончателна информация в началото на месец януари, информират от плевенското Бюро по труда.

В момента в Дирекция Бюро по труда -Плевен има обявени работни места в сферата на строителството, образованието, керамичната и шивашката промишленост, както и в двата големи завода за автомобилни компоненти в град Плевен и село Баховица.

Общо обявените свободни работни места към днешна дата са 70 на брой.

Споделете:

Прочетете също

Министър Гроздан Караджов ще посети Плевен като участник в Маратон на приятелството

Гроздан Караджов, заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството. Снимка – Интернет Вицепремиерът …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.