6 медала и финал на межународна олимпиада по математика завоюваха деца от НУ “Патриарх Евтимий” – Плевен

394560305 797051225556128 1574777790543894119 n

С 5 медала от математическото състезание “Стоян Заимов” откри сезона в на учебната 2023/2024г. НУ “Патриарх Евтимий”-Плевен. Съревнованието се проведе на за ученици от втори до четвърти клас. Златен медал получи Иван Чолаков от 3 ‘Г’ с класен ръководител Милена Борисова, сребърни медали спечелиха Йоан Иванов от 2 ‘Б’ с класна М. Иванова и Петър Тодоров от 2 ‘В’ с класна Ива Русева. С бронз се окичиха Марина Кръстева от класа на Анелия Николова – 2 ‘А’ и Елена Василева от 3 ‘Б’ клас с класен ръководител Ралица Гатева.

Станислав Станчев от 3 ‘Г’ клас с класен ръководител Милена Борисова, завоюва бронзов медал от националния кръг на Международна олимпиада по математика на Югоизточна Азия/IMOCSEA/. Това класиране му позволява да бъде сред финалистите, които по регламент ще участват в Международния кръг – национален и международен.

Финалистите от националния кръг, които се класират в горните 60% от всички участници в националния кръг, получават покана да се включат в международния кръг на олимпиадата, който ще се състои на живо от 26 до 30 декември в Малайзия.

Националният кръг на IMOCSEA е за деца от предучилищна възраст и ученици от 1 до 12 клас. Съдържа 28 въпроса, от които първите 20 са с избираем отговор, а последните 8 са с кратък свободен отговор. Времето за работа е 90 минути, максималният възможен резултат е 100 точки.

Задачите от националния кръг на олимпиадaта се превеждат на български език за децата до 3 клас включително.

Задачите от международния кръг на олимпиадата са на английски език за всички възрастови групи.

Информация и снимка: НУ “Патриарх Евтимий” – Плевен

Споделете:

Прочетете също

3 1

С колективно изпълнение пред Община Плевен ученици отбелязаха Световния ден против тормоза в училище 

Със своеобразен пърформанс ученици от учебни заведения в Плевен и Средношколското общежитие отбелязаха днес Световния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *