6 заместник-председатели на Народното събрание, 12 секретари и пълно единодушие в първия работен ден на новите /стари народни представители

Сграда на Народното събрание а Република България. Снимка – интернет.

Приключи първият работен ден на 46-то НС. С пълно единодушие депутатите избраха неговото ръководство. Председател на 46-то НС е Ива Митева /ИТН/, която беше председател и на кратковременното 45-то. За заместник – председатели бяха избрани 6 депутати: Виктория Василева /ИТН/, Росица Кирова /ГЕРБ-СДС/, Кристиян Вигенин /БСП/, Атанас Атанасов /Демократична България/, Мукадес Налбант /ДПС/, Татяна Дончева /”Изправи се БГ.Ние идваме”/.

Бяха избрани и 12 човека за парламентарни секретари, по 2 души от партия/коалиция. Между тях е и Юлиян Ненчев /”Изправи се БГ. Ние идваме”/, избран за депутат от 15 МИР Плевен.

Така на практика първият работен ден на новото 46-то НС, показа пълно единодушие, що се отнася до ръководство на Парламента. От какво е продиктувано обаче, още не се знае. Дали е въпрос на договорки, външен натиск, диалог, желание за общи действия и политики, страх от нови избори или просто задоволяване на партийни амбиции – това ще се разбере от бъдещите управленски решения на НС.

Прочетете също

Кулинарен фестивал „Пълнената чушка – най - вкусната левченска традиция“ 2021 г

Кулинарен фестивал „Пълнената чушка – най – вкусната левченска традиция“ 2021 г

Община Левски – Снимка “Плевен прес”. Община Левски  и НЧ „Георги Парцалев – 1901” организират …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *