Начало | Новини | 54.32 % от анкетираните искат вечерен час и контрол върху движението в градовете

54.32 % от анкетираните искат вечерен час и контрол върху движението в градовете

Попитахме читателите на „Плевен прес” одобряват ли въвеждането на вечерен час и контрол върху движението в градовете, което предложи главният прокурор във връзка с противоепидемичните мерки за борба с коронавируса ?

За краткото време от две седмици, от публикуването на анкетата, до сега, близо 200 човека са дали отговор на въпроса.

54.32 % /106 гласа/ категорично одобряват по-строги мерки като въвеждане на вечерен час и контрол върху движението на гражданите. 43.6 % /83 гласа/ – са против подобни мерки, а 2.07 % /4 гласа/ – не могат да преценят.

Прави впечатление, че няма единодушие в позицията за въвеждането на извънредни мерки. В отговорите прозира разделение сред гражданите за необходимостта от вечерен час, забрана за излизане от домовете или въвеждане на военно положение, както имаше и такова предложение от главния прокурор.

В същото време от София идват противоречиви заповеди и указания, което допълнително стресира хората. Някои градове като Стара Загора въведоха вечерен час за населението. Вечерен час за деца и младежи въведе и кметът на Червен бряг. Дали това е уместно и до колко е ефективно, ще се разбере по-късно. Както и дали идва „черен Великден”, каквито гласове вече се чуват.

Извънредното положение едва ли ще свърши на 13-ти април. Нагнетяването на страхове чрез среднощни брифинги и разнопосочни указания е най-лошото, което може да се направи в момента.

А най-доброто е, че никакви положения и забрани не могат да спрат пролетта и новия живот, който идва с нея. Надяваме се и нов начин на мислене.

Ето защо на 1-ви април /Денят на шегата/, не на шега ви питаме: Какво правите, за да не се заразите с коронавирус ? Отговорите ще бъдат малка илюстрация на вашето мнение както за личната хигиена, така и за гражданското ви поведение в трудна ситуация като въпросната пандемия.

Благодарим предварително за отделеното време !

Прочетете също

Плевенчани се поклониха пред паметта на Ботев и загиналите за родна свобода (снимки)

Паметта на загиналите за свободата и независимостта на България бе почетена днес от плевенчани пред …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *