Начало | Новини | 500 плевенски социалисти са взели участие в митинга на жълтите павета

500 плевенски социалисти са взели участие в митинга на жълтите павета

Членове на младежката структура на БСП – Плевен. Снимка – фейсбук страница на Д. Ботева.

500 членове на БСП от област Плевен са взели участие в провелия се в събота, 25-ти юли, митинг в София. Това съобщи за “Плевен прес” Свилен Атанасов, председател на общинското ръководство на партията.

По официална информация броят на редовите членове на БСП в областта е 5 300. Взелите участие в митинга в София са на доброволен принцип и са пътували до там със свои средства, информират от БСП – Плевен. Плевенските социалисти подкрепят исканията на своето ръководство за оставка на кабинета “Борисов 3”, както и на главния прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че събитието се проведе в София, тъй като централното ръководство обяви, че правителството не разрешава провеждането на ежегодния митинг на БСП на връх Бузлуджа. Затова социалистите отбелязаха 129-та годишнина от основаването на партията си на жълтите павета в София.

В момента се провеждат конференциите на структурите на БСП в област Плевен за номинации за председател на партията. Те ще бъдат обсъждани на предстоящия конгрес на БСП през есента, който трябва да избере следващия лидер на партията или да преизбере сегашния в лицето на Корнелия Нинова.

Прочетете също

Петима кандидати ще спорят за лидер на БСП

Петима са успешно регистрираните кандидати за председател на БСП. Техните имена са Валерий Жаблянов, Кирил …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *