неделя , декември 15 2019
Начало | Новини | 5 човека ще изработват правилата за работа на новия Общински съвет

5 човека ще изработват правилата за работа на новия Общински съвет

Архив – зала “Гена Димитрова”

Тези 5 човека са: Илиян Йончев /БСП/, който е и председател на комисията, Владислав Монов /ГЕРБ/, Свилен Трифонов /МК Демократична България – Обединение/, Павлинка Микова /ВМРО/ и Николай Маринов /БДЦ/.

Петчленната комисия има за задача да изработи проект за Правилник за организацията и дейността на местния парламент, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2019 – 2023 г. Съставът на временната комисия бе предложен и гласуван на провелото се на 12 ноември тържествено първо заседание на новия местен парламент.

Общински съвет – Плевен, организира и осъществява дейността си въз основа на Конституцията, правата и задълженията, произтичащи за Общината от членството на Република България в Европейския съюз, Европейската харта за местно само­управление, Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, действащото законодателство и съгласно разпоредбите на съответния правилник.

Предложеният от временната комисия проект за правилник за работата на ОбС – Плевен за мандат 2019 – 2023 г. ще бъде обсъден на заседанието на на 28 ноември.

Прочетете също

Малките коледари на НУ “Патриарх Евтимий” гостуваха на областния управител

Областният управител Мирослав Петров, неговите заместници Татяна Божинова и д-р Красимир Трифонов, както и служителите …

Един коментар

  1. Ген. Луков

    Какъв Правилник, какви съветници? Купен вот, далавери, лъжи и измами! Нужна е революция и жертви, за да има Нов ред и справедливост!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *