Начало | Новини | 5 човека ще изработват правилата за работа на новия Общински съвет

5 човека ще изработват правилата за работа на новия Общински съвет

Архив – зала “Гена Димитрова”

Тези 5 човека са: Илиян Йончев /БСП/, който е и председател на комисията, Владислав Монов /ГЕРБ/, Свилен Трифонов /МК Демократична България – Обединение/, Павлинка Микова /ВМРО/ и Николай Маринов /БДЦ/.

Петчленната комисия има за задача да изработи проект за Правилник за организацията и дейността на местния парламент, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2019 – 2023 г. Съставът на временната комисия бе предложен и гласуван на провелото се на 12 ноември тържествено първо заседание на новия местен парламент.

Общински съвет – Плевен, организира и осъществява дейността си въз основа на Конституцията, правата и задълженията, произтичащи за Общината от членството на Република България в Европейския съюз, Европейската харта за местно само­управление, Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, действащото законодателство и съгласно разпоредбите на съответния правилник.

Предложеният от временната комисия проект за правилник за работата на ОбС – Плевен за мандат 2019 – 2023 г. ще бъде обсъден на заседанието на на 28 ноември.

Прочетете също

БСП – Плевен избра своето Изпълнително бюро

Свилен Атанасов. Снимка – интернет. На заседание на Общински съвет на БСП-Плевен, проведено на 22.10.т.г., …

Един коментар

  1. Ген. Луков

    Какъв Правилник, какви съветници? Купен вот, далавери, лъжи и измами! Нужна е революция и жертви, за да има Нов ред и справедливост!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *