48-годишен е осъден на една година лишаване от свобода и глоба от 5 000 лева за хулиганство и закана за убийство

СЪДЕБНА ПАЛАТА 1
Снимка – архив Плевен прес.

По обвинение на Районна прокуратура – Плевен е осъден  48 – годишен мъж  за  причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство.

С определение състав на Плевенски районен съд е одобрил постигнато споразумение, с което  А.Г., на 48 години, се е признал за виновен по повдигнатото му от Районна прокуратура- Плевен обвинение, за това че на 07.05.2021г. в град Плевен, на бул. „България“, пред заведение,  причинил на В.Х. от град Плевен, произвеждайки изстрел  със самозарeден боен пистолет  система „Walther“, марка „FEG“, лека телесна повреда по хулигански подбуди, довела до временно и неопасно за живота разстройство на здравето – престъпление по чл.131, ал.1, т.12 вр. чл. 130, ал.1 от НК. На същата дата и място той се заканил на В.Х. с убийство  и това заканване възбудило основателен страх от неговото осъществяване – престъпление по чл.144,ал.3 вр. ал.1 от НК . 

За тези  престъпления на А.Г. е  наложено едно общо най-тежко наказание  лишаване от свобода в размер на една  година, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от 4 години, както и да заплати на  В.Х. сумата от 5000 лева за причинени неимуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Споделете:

Прочетете също

1 16

Гинеколозите от “Мама и Аз” оперират с уникална за България система за 3D хирургия  

ЕКИПЪТ Е ЧАСТ ОТ ЕДИНСТВЕНОТО ГИНЕКОЛОГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ У НАС, ОКОМПЛЕКТОВАНО С ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ АПАРАТУРА ЗА …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *