46-ят парламент беше използван и сега ще бъде изхвърлен

46-ти Парламент на РБългария. Снимка – интернет

46-ят парламент беше използван и сега ще бъде изхвърлен. Гласува, както искаше едно правителство с незаконен министър и един президент интригант, със съветници, обвинени в шпионаж, в полза на чужда държава. За което, той никога не се е притеснил ни най-малко…

Тоест, парламентът се подчини на правителството. А не – както се изисква в една нормална демокрация – обратното. Парламентът да диктува политическата адженда /дневен ред, план, б.а./ на правителството!

И вместо да поеме политически отговорно по своя път, този същият парламент, произведе невиждани вълни на глупав, вреден и отчаян популизъм.

Ахмаците-депутати, дали разбраха за какво става дума въобще, докато мислеха какви по – унизяващи достойнството на народния представител парцали да навлекат, или ще си останат с махленските, просташки разпри и с щастието, че са яли кюфтета за 1 лв.?

Срам ме е от тях, срам ме е от президента и неговото уж успешно правителство, което лъже хладнокръвно и с невероятен професионализъм. И с цинизма на безцеремонен кариерист!

Срам ме, защото тези хора, нямат никакво уважение към конституцията и законите. Поведението им – и на парламент, и на правителство, е – на банда, а не – на ковачи на закони, изпълнители и пазители на закони. Тях въобще не ги е еня, за тези “дреболии”. Те всички са там, за да нахранят личните си амбиции. Идеали, бъдеще, народ, просперитет, Отечество, за тях са думи, които се произнасят във вестниците и в постовете във Фейсбук.

В реалността, са готови да се унищожат един друг безпощадно. В борба за надмощие и за елиминиране. Яростно, грозно и безсмислено.

Ако нещо, всички тези политически самозванци са успели да изчегъртат, то е една от последните надежди.

Няма какво да се лъжем, България политически потъва. С гласа на всички. С участието на всички. Даже, с одобрението на всички!

Държава от мазохисти, които просто не искат да живеят добре. Не желаят, държавата им да е добре. Защото не обичат истината. Пред истината, предпочитат да потъват, вкопчени в собствените си илюзии и в уникалното си, неповторимо “лично мнение”. Базирано върху едно най- елементарно идеологизирано невежество.

Автор: Пати Биски, Италия

Бел. на редакцията: „Плевен прес” предоставя трибуна и на други автори по темата за 46-я парламент, правителство и президент. Плурализмът има значение.

Споделете:

Прочетете също

Плевен има своя първи Google сертифициран учител, който получи признание от световния гигант

Александър Тачев. Снимка – СУ „Ст. Заимов“, Плевен. Плевен има своя първи Google сертифициран учител, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.