430 метра водопроводни тръби подмениха в Трънчовица

Днес /17-ти септември/ в село Трънчовица беше завършена подмяната на 430 метра водопроводни тръби. От няколко години жителите на селото изпитват затруднения с нарушеното водоподаване, причинено от остаряла водопреносна мрежа, предизвикваща множество аварии.

Преди около седмица ВиК-Левски започна изкопно-ремонтната дейност по подмяна на старите интернитни тръби, съобщава пресцентърът на Община Левски. Старите тръби, които са на повече от 70 години, са заменени с нови полиетиленови тръби.

За този период са подменени 430 метра от мрежата и до края на деня ще бъде възстановено нормалното водоподаване в селото. ВиК-Левски си е поставила за цел да подмени още 600 метра в следващите седмици, уверява нейният началник Стефан Владимиров.

За жителите на село Трънчовица това е голяма и значима крачка към справянето с водопреносния проблем и всички се надяват, че той скоро ще приключи окончателно. Новата водопреносна система бе осветена от отец Енцо. На място присъстваха кметът на селото Милан Драганов и екип на ВиК.

Споделете:

Прочетете също

230 души ще напуснат БСП в Гулянци след пренаредена листа от ръководството на партията

Редактирайки решението на партийния общински съвет в Гулянци, Националният съвет на БСП поставя начело настоящ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *