43 снегопочистващи машини в община Плевен са в готовност за зимният сезон

АШИНА
Снимката е илюстративна.

Общо 43 снегопочистващи машини ще се грижат за пътищата в град Плевен и общината, през зимният период. За това информира главният инженер на община Плевен –  Владислав Иванов. Той добави, че 11 са машини, които ще обслужват общинската пътна мрежа. Машините са в готовност за работа. Материалите, които са необходими за снегопочистването на пътищата през зимният сезон също са налични.

Инж. Владислав Иванов каза още: „Първо ние написахме писма до всички кметове на населените места, за да ни предоставят информация имат ли готовност за зимният сезон. И ако няма тази готовност, от какво имат нужда. Те ни отговориха. След това уведомихме областта.

По договор ние сме задължени при настъпването на сезона за зимно почистване, да изискаме от фирмите цялата техника и наличността на материалите, за което те имат по договор, като задължения. Това са приложения към договорите за зимно почистване.

Всички машини са оборудвани с GPS-си. Като номера на превозното средство, трябва да е това, което е в договора. Правят се проверки по места, за да се види всичко по договор дали е налично. Инвеститорските контроли са минали по всичките четири фирми и са направили протокол за проверка“, добави инж. Иванов.

Споделете:

Прочетете също

voda

Ето къде спират водата днес в Плевен и областта

Поради ремонтни дейности на вътрешен водопровод в Плевен днес, 14 юни, от 09:30 до 13:30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *