4 900 болни са хоспитализирани в УМБАЛ-Плевен от 8-ми март до сега

4 900 болни са леку-ми и в държавната ни болница от 8-ми март до сега. На 8-ми март е диагностициран първият заразен с коронавирус в Плевен и приет за лечение в болницата. От тези 4 900 болни, 3 230 са приети по спешност, информира Момчил Цветков, PR на болницата. Останалите болни са лекувани по неотложност. Това са пациенти на хемодиализа, химиотерапия, физиотерапия и други.

Припомняме, че УМБАЛ-Плевен дълго време беше в карантина заради COVID-19. Бяха спрени плановите операции и приемът на лежащо болни. Въпреки това, броят на хоспитализираните в УМБАЛ-Плевен за този период е голям.

Според нас, причината е в обстоятелството, че държавната болница не връща болен, независимо от здравния му статус — дали е осигурен или не. Както и, че в частните болници няма спешни отделения и достатъчен медицински персонал. Честа практика е тежки случаи от частни болници да се изпращат в държавната.

Вероятно след края на пандемията COVID-19 държавната политика в областта на здравеопазването ще предприеме необходимото за финансова и административна подкрепа на държавните болници, каквото е и УМБАЛ “Д-р Георги Странски” Плевен.

Прочетете също

Фиданки ще заменят премахнатите стари или болни дървета по плевенските улици

Фиданки ще заменят премахнатите стари или болни дървета по плевенските улици

Млади фиданки ще заменят стари и болни дървета по плевенските улици. Снимка – Пресцентър. Млади …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *