Начало | Covid-19 | 4 900 болни са хоспитализирани в УМБАЛ-Плевен от 8-ми март до сега

4 900 болни са хоспитализирани в УМБАЛ-Плевен от 8-ми март до сега

4 900 болни са леку-ми и в държавната ни болница от 8-ми март до сега. На 8-ми март е диагностициран първият заразен с коронавирус в Плевен и приет за лечение в болницата. От тези 4 900 болни, 3 230 са приети по спешност, информира Момчил Цветков, PR на болницата. Останалите болни са лекувани по неотложност. Това са пациенти на хемодиализа, химиотерапия, физиотерапия и други.

Припомняме, че УМБАЛ-Плевен дълго време беше в карантина заради COVID-19. Бяха спрени плановите операции и приемът на лежащо болни. Въпреки това, броят на хоспитализираните в УМБАЛ-Плевен за този период е голям.

Според нас, причината е в обстоятелството, че държавната болница не връща болен, независимо от здравния му статус — дали е осигурен или не. Както и, че в частните болници няма спешни отделения и достатъчен медицински персонал. Честа практика е тежки случаи от частни болници да се изпращат в държавната.

Вероятно след края на пандемията COVID-19 държавната политика в областта на здравеопазването ще предприеме необходимото за финансова и административна подкрепа на държавните болници, каквото е и УМБАЛ “Д-р Георги Странски” Плевен.

Прочетете също

В София – хиляди пред президентството

Президентство на РБългария. Снимка – интернет. Към 17.30 ч. над 1 000 човека са пред президентството …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *