36 задържани при спецакция на плевенската полиция

36 нарушители са задържани при специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред в Плевенска област на 13 септември. В операцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция; подпомогнати от „Държавно горско стопанство“.

Проверките са свързани основно с престъпления срещу личността и собствеността, кражбите, притежанието и разпространението на наркотици и контрабандни стоки, контрол на неправоспособни, дрогирани и пияни шофьори, превишаване на скоростта.

Проверени са 413 лица и 338 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 9 пункта за черни и цветни метали, 6 заложни къщи, 8 автоморги, автосервизи и депа; 15 питейни и увеселителни заведения, 21 търговски обекта. В областта са регистрирани 13 престъпления, свързани с наркотиците, нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 64 акта. Съставени са 12 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са съставени и 5 акта и констативни протокола от други органи.

Образувани седем бързи и четири досъдебни производства. Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен. Работата по случаите продължава.                     

Споделете:

Прочетете също

230 души ще напуснат БСП в Гулянци след пренаредена листа от ръководството на партията

Редактирайки решението на партийния общински съвет в Гулянци, Националният съвет на БСП поставя начело настоящ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *