356 безработни лица ще бъдат назначени от 125 работодатели в област Плевен

Снимка – Областна администрация

Това ще стане по оперативна програма “Човешки ресурси” съобщават от Областната администрация. Общият брой на работодателите от област Плевен, в това число и общински администрации, подали заявки за финансиране и предлагащи да осигурят заетост на 699 лица за срок от 6 месеца, е 150.

След извършена оценка на база методика, утвърдена от Министъра на труда и социалната политика, финансиране получават 125 работодатели, в това число и общински администрации от област Плевен, които ще назначат общо 356 безработни лица. Сумата, която ще бъде усвоена от област Плевен за осигуряване на заетост на безработни младежи до 29 години, е в размер на 1 406 626,69 лв.

Работните места, одобрени за финансиране по общини в област Плевен, са: Община Плевен – 155 работни места, осигурени от 45 работодатели; Община Долна Митрополия – 53 работни места от 19 работодатели; Община Червен бряг – 58 работни места от 21 работодатели; Община Долни Дъбник – 12 работни места от 6 работодатели; Община Искър – 5 работни места от 3 работодатели; Община Гулянци – 4 работни места от 4 работодатели; Община Никопол – 10 работни места от 6 работодатели;  Община Пордим – 3 работни места от 1 работодател; Община Кнежа – 15 работни места от 3 работодатели; Община Левски – 22 работни места от 11 работодатели; Община Белене – 19 работни места от 6 работодатели.

 

 

 

 

 

 

Прочетете също

„Реконструкция на открит отводнителен канал в с. Брест”

Изграждат отводнителния канал в с. Брест

Започва четвърти етап от довършването на инфраструктурен проект в община Гулянци „Реконструкция на открит отводнителен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *