32 отбора ще премерят сили в Плевен на национален турнир по футбол на малки врати

406576832 6408804029223546 2036147939327192700 n 1

От ляво надясно: Вицепрезидентът на асоциация “Български футболни турнири” Константин Зарков, бизнесменът Огнян Георгиев, президентът на асоциация “Български футболни турнири” Димитър Николов и футболистът Владислав Георгиев.

32 отбора от цялата страна ще премерят сили в Плевен на национален турнир по футбол на малки врати „Real sport cup“. Това обяви президентът на асоциация “Български футболни турнири” Димитър Николов на пресконференция днес, 29 ноември. В пресклуба на БТА присъстваха и вицепрезидентът на асоциацията Константин Зарков, бизнесменът Огнян Георгиев и футболистът Димитър Николов.

Турнирът ще се проведе на 16 и 17 декември на тренировъчното футболно игрище (зад стадион „Плевен“, бел. ред.) уточни Димитър Николов:

„За двата дни ще приемем около 400 състезатели. Организацията е изцяло на нашия екип в партньорство с бизнеса. Надяваме се да има благоприятни метеорологични условия“.

Николов каза, че нямат предвиден вариант „Б“ за лошо време, тъй като срещите се играят на открито, а в Плевен няма добри условия за промяна на регламента:

„Събитието се реализира съвместно с Община Плевен. Имам уверението на кмета д-р Валентин Христов, че ще получим необходимата подкрепа за реализирането на турнира. Използвам случая да благодаря на Огнян Георгиев, който е представител на бизнеса. Той е дългогодишен наш партньор, който винаги се оказва в подкрепа на масовия футбол“. В знак на благодарност на Георгиев беше връчен почетен плакет.

„В регламента на състезанието участват 32 отбора, които ще бъдат разделени в групова фаза от 8 групи по 4 отбора. След като изиграят груповата фаза два отбора от всяка група ще преминат към следващия етап, който е елиминационната фаза“.

Плевенските отбори ще са 6 или 7, каза Димитър Николов. Той учтони, че във всеки отбор могат да се играят максимум 12 състезатели, като има забрана само за професионални футболисти. Всяка среща е от две полувремена, всяко по 15 минути.

 „Има осигурени награди за шампионите от нашите партньори от бизнеса”, допълни Николов. “Голямата награда за шампионите е футболна екипировка и футболни зимни грейки. Имаме и две квоти за финалния турнир „Winter masters“ в София с всички останали шампиони от  различните градове.

Имаме и награди от Христо Стоичков и неговият бранд, които са безплатни билети за посещението на новата зала на славата в София. Да се докоснат до величието на Стоичков, който е емблема на българския и световния футбол.“

„На място ще има скара, топла храна, горещи и студени напитки. Надяваме се състезателите да създадат добро настроение и феърплейът да преобладава“, заяви Димитър Николов.

Спонсорът Огнян Георгиев призова гражданите и институциите за по-сериозно отношение към масовия спорт:

„Защото той е оставен в задния ни двор – на държавно ниво. Масовият спорт е другото училище за нашите деца.“

Официалното откриване на националния турнир по футбол на малки врати „Real sport cup“ ще бъде на 16 декември в 09:30 часа, а самият турнир ще започне в 10:00 часа.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *