30-тина плевенчани протестираха срещу зелените сертификати

Част от групата протестиращи. Снимка – Плевен тпрес.

На 27-ми октомври, сряда, в късния следобед, на централния градски площад в Плевен, се видяха около 30-тина протестиращи срещу зеления сертификат. Организирани спонтанно чрез социалните мрежи, те скандираха срещу задължителните зелени сертификати.

Ася Иванова от протестиращите е работила в чужбина, ползва четири езика и е работила по проекти с европейско финансиране. На въпрос защо протестира, ето какво отговори:

Вдясно – Ася Иванова. Снимка – Плевен прес.

„Против съм защото има една пандемия, дето са я обявили и на база на тази пандемия се предприемат всички следващи мерки. Тази пандемия се базира на вирус, който никой до сега не можа да докаже, че го е изолирал някъде. Второто, което е, СЗО-то /Световната здравна организация, б.а./ си смени условията и деноминацията какво е пандемия , точно няколко дни преди да я обяват.

И смениха цифрата. Започвайки от там и проследявайки всичко, което се случва, то просто няма никаква логика и нарушава всякакви конституционни закони .

Самите мерки си противоречат. Първо беше „ваксината ще ви предпазва”, после „няма да ви предпазва”. Като си я поставиш – всичко ще се разреши. Постави си я половин свят и ей го какво става.

Да не ми казват, че „вижте в цяла Европа”, ами ние виждаме защото българите сме навън от много години. Живеят там и знаят какво се случва, и никой няма как да ни излъже.

За Испания ще говоря. В момента в почти всички медии там, се говори за страничните ефекти от ваксината.

Ние не сме антиваксъри. Всички сме с ваксини и сме ваксинирали децата си. Но не може да казваш на един експериментален препарат, че е ваксина. Защото ако прочетеш на английски език определението за ваксина и после четеш Ковид ваксина, има Балкан разлика.

Човек, който търси и мисли, и се е научил да има критично мислене, просто няма как да го излъжеш. Тук не става въпрос за конспирации. Става въпрос за четене на документи, за влизане в научните публикации, става въпрос за проследяване на много неща от много години.

Снимка – Плевен прес.

Защо толкова малко хора има, питаме Ася ?

Според нея: „Българинът се опитва да минава между капките, да излъже системата и да намира начин да се спаси поединично. В заведенията никой не влиза. Празно е навсякъде. Хората са решили, че няма да влизат. Няма да влизат в МОЛ-а, няма да ходят по заведения и няма да си вадят сертификати. И са си спокойни.

Но те не си дават сметка, че този сертификат не е, за да разреши една здравословна криза. Този сертификат е една манипулация, за да може утре да приложат други мерки. Защото сертификатите са наложени в Европа преди месеци. А тук ще правят локдаун тук и там. Ако човек проследи какво се случва , за което се иска много време да търсиш и сверяваш информацията, ще разбере, че нещо не е наред. Не може само телевизора да се слуша”.

Споделете:

Прочетете също

На 4 декември християнският свят почита Света Варвара

На 4 декември християнският свят почита Света Варвара

Икона на Света Варвара. Снимка – Интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *