3 750 дози са осигурени за масовата ваксинация в област Плевен

Кампанията протича спокойно, създадена е добра организация

На 656 души от област Плевен е поставена ваксина. Снимка – интернет

Към днешна дата от РЗИ – Плевен са осигурени 3 750 дози необходими за масовата ваксинация в област Плевен. Ваксините са от трите вида, като 1 970 дози са на „Астра Зеника”, информира директорът на институцията д-р Илиян Минчев.

Кампанията по поставяне на ваксина започна в неделя и до този момент в плевенска област са ваксинирани 656 души, информира д-р Минчев. Работят 18 ваксинационни кабинети, в които медицински персонал обслужва желаещите да си поставят ваксина.

Проверка на „Плевен прес” установи, че няма големи струпвания на чакащи за процедурата. В УМБАЛ „д-р Г. Странски” през неделния ден 60 човека са ваксинирани. От там казаха, че е създадена организация за записване на желаещите чрез предварително обявения телефон  064 886 100. Изготвя се график по часове, за да няма струпване на хора. Процедурата се извършва в кабинет № 103 на първия етаж.

От МБАЛ – Червен бряг информираха, че в неделния ден на  30 човека е поставена ваксина. Болницата разполага със 120 дози „Астра Зеника”, така че нуждите на желаещите да бъдат покрити. От  персонала на болницата, който е над 170 човека, желание да се ваксинират са изявили 48. На тях е поставена ваксината на „Пфайзер”.

Към момента кампанията по масовото ваксинирате протича спокойно, информират от РЗИ – Плевен.

Прочетете също

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс "Фолклорни приумици" за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

ХV-ят Регионален детско-юношески конкурс “Фолклорни приумици” за певци и инструменталисти се проведе без участници от община Червен бряг

Организатори на конкурса са Народно читалище “Никола Йонков Вапцаров 1908” – гр. Червен бряг и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *