237 кандидати за депутати в 15-ти МИР – Плевен

26 ЧОВЕКА ЩЕ СЕ СЪСТЕЗАВАТ ЗА 1 ДЕПУТАТСКО МЯСТО В СЛЕДВАЩОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

11 ЮЛИ
Снимка – интернет.

Състезанието за депутатските места в следващото 46-то Народно събрание официално започва днес, 11 юни 2021 год. За 15-ти многомандатен избирателен район – Плевен, кандидат – депутатите са 237, според регистрираните листи в РИК – Плевен.

Мандатите за област Плевен са 9.  Това ще рече, че за едно депутатско място ще се борят 26 човека.

23 са партиите регистрирали свои листи в РИК – Плевен, за предстоящите избори. С пълни листи от 18 човека са 5 партии: ГЕРБ-СДС, „Демократична България – Обединение”, „Изправи се. Мутри вън”, „Български патриоти”, „Българско лято”.

Със 16 човека в листите са 2 партии: „БСП за България” и „Републиканци за България”. Следват ги „Атака” и ДПС с по 12 човека в листите.

Със само 1 кандидат-депутат в листа е „Пряка демокрация”. Следват я „Бригада” с 2, и БТР, „Зелените” и „Свобода” с по 3 човека в листите си.

Останалите партии са регистрирали листи с различен брой участници в тях. Всички партии обявиха, че ще водят коректна и позитивна кампания. Дали това ще е така, предстои да видим.

Споделете:

Прочетете също

2

Доц. д-р Ангел Йорданов от МУ-Плевен получи престижната награда “Питагор”

Доц. д-р Ангел Йорданов от МУ-Плевен получи престижната награда “Питагор” на Министерството на образованието и науката., съобщават …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *