236 участника в Националния поход “По стъпките на Левски” тази година

pohod levski 1
Седем лъча по стъпките на Апостола тръгват на 13 юли. Снимка – Пресцентър.

Рекорден брой участници – 236, събира тази година Националният поход „По стъпките на Левски”, който се провежда за 27-и път. Те са от Плевен, Никопол, Видин, Шумен, София, Хасково и др. Сред тях са 60 ученици и деца на предучилищна възраст. Едни от първите походници се включват вече със своите семейства.

         Маршрутите на различните лъчове са съобразени с възрастовите групи. По време на похода ще се състоят тематични вечери, посветени на живота и делото на Апостола.

         Тази година се възражда традицията началото на преходите до Карлово да се предшества от посещение на част от участниците в румънския град Турну Мъгуреле и поднасяне на цветя пред паметните плочи на Васил Левски и неговия съратник Данаил Попов. Ученикът от НУИ „П. Пипков” Стефан Цветомиров ще изпълни след ритуала български мелодии на гайда.

         До дни походниците ще получат дигитализирания почерк на Васил Левски, с който ще изписват неговите завети, беше съобщено още на срещата.

        Официалният старт на похода ще бъде даден на 13 юли в 18.30 часа с традиционно поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен.

Пресцентър Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *