Демагогията “Да изчистим България заедно”

1
Входът на парк “Лавров” с “подръчните” материали на проститутки и клиенти.

Американският критик и хуморист Хенри Луис Менкен, определя демагога като „човек, който проповядва доктрини, за които знае, че са неверни – на хора, за които знае, че са идиоти.“ И понеже не искам да ме правят на идиот, заявявам, че няма да чистя България на 16-ти септември, още по-малко заедно с други „идиоти“. Които не виждат, че с тази акция една частна телевизия не само си прави пиара, ами захлебва яко от държавни институции отговарящи за околната среда и социалната политика.

Отначало беше „Да изчистим България за един ден“, но като усети обществената реакция за „единия ден“, преименува  рефрена на „да чистим заедно“. И за да придаде фасон на акцията си, впрегна даже президента, който пък стигна до там, да си прави реклама като събира боклуци, вместо да им разкаже играта. /На двукраките имам предвид/.

Добри пари ще вземе и приближена да правителството фирма, която осигурява чували и ръкавици за мераклиите да събират боклуци. Направете си сметка колко пари са това и после тръгвайте с чувалите.

И откъде накъде ще чистим България заедно, след като не я цапаме заедно ?! Не си изхвърлям боклука през терасата, не плювам и хвърлям отпадъци по улиците, възпитала съм си детето на същото. Но трябва да чистя на тези, дето го правят. Е няма да стане !

Ами таксата смет, която плащам ? И която е най-високата в страната ? Ами циганите дето ровят в контейнерите и след тях е потоп от мръсотия. И на тях ли да им чистя ?! Ами българите дето правят същото ?

Вижте снимките от парка „Лавров“, направени преди седмица. Да ви прилича това на официален вход към парка ?! И ако някой „идиот“ все пак го изчисти, след колко време проститутките и шофьорите ще го напълнят отново с „подръчни материали“ ?

Няма как да сме заедно в това лицемерие наречено „Да изчистим България заедно“.  Който иска – да чисти. Но да не ме прави на идиот !

2
Парк “Лавров” и официалният му вход.
3
Парк “Лавров” и боклуците.

 

Прочетете също

ПРЕС

„Плевен прес” изпраща 2020 година със 643 430 читатели

Снимка – интернет. Общият брой читателски посещения на сайт „Плевен прес” за 2020 година е …

Един коментар

  1. Avatar of Да се намали такса смет
    Да се намали такса смет

    Няма да плащам повече такса смет, която е нереална и силно завишена за жителите на Плевен! Да излезем на протест срещу обирджийската клика! Не на нереалната “ТАКСА СМЕТ”!
    Който мърси да плаща!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *