Начало | Новини | 20 точки в дневния ред на първото редовно заседание на Общинския съвет

20 точки в дневния ред на първото редовно заседание на Общинския съвет

Регионална библиотека “Хр. Смирненски” – Плевен. Снимка – интернет.

Първата редовна сесия на новоизбрания Общински съвет ще се проведе на 28 ноември (четвъртък) от 09.00 часа в конферентната зала „Гена Димитрова” на Регионална библиотека “Христо Смирненски”. Предварителният дневен ред е от 20 точки. Съветниците ще определят представителите на Общински съвет – Плевен, в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, в Областния съвет за развитие и в Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия. Ще бъдат избрани Комисия за работа с граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове, Комисия за решаване на жилищните нужди на гражданите и Комисия по Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

Внесено е предложение за удължаване срока на ликвидацията на „Дентален център I – Плевен” ЕООД. Ще бъдат гласувани предложения за кандидатстване на Община Плевен с проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен етап-2“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и с проект „Закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за твърди битови отпадъци на територията на община Плевен“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Заседанията са открити за гражданите. Приемането на Правилник за работа на ОбС за мандат 2019 – 2023 год. ще бъде обсъждан и приет на сесията през м. декември. Тогава ще се обсъждат и гласуват постоянните комисии към ОбС – техният брой, вид и състав.

Предвижда се декемврийското заседание на ОбС да се проведе на 19-ти декември.

Прочетете също

ОУ “Климент Охридски” – Плевен със спечелен проект за работа в библиотечна среда

Снимка – интернет страница ОУ “Кл. Охридски”. По Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ …

Един коментар

  1. Иван Гешев

    Точка 11
    Колко пъти ще го закриват това сметище? На 29
    09.3016 г.е закрито. На 30.08.2018 ОбС Плевен гласува решение за кандидатстване към ПУДООС за безвъзмездна помощ от МОСВ в размер на 10 млн.лв. плюс 2.6 млн. от общинския бюджет. 2019 г.в Бюджета отново в план-сметката се залагат над 2 млн.лв. Сега отново ще се искат пак много милиони! А на сметището не е направено абсолютно нищо! КЪДЕ СА ПАРИТЕ? Става дума за около 15 милиона! Ало, КПКОНПИ, спите ли???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *