175 хил.лв.от бюджета на община Плевен за почистване на незаконни сметища в кметствата

Снимката е илюстративна.

Със 175 хиляди лева е олекнал бюджета на община Плевен заради почистването на незаконните сметища в кметствата.Това е сума дадена за периода януари – май 2020 година.

В кметство Брестовец например, има необходимата техника за почистване на боклуците, но до този момент нищо не е направено. В Брестовец, както и в селата Беглеж, Николаево, Къшин – наличието на незаконни сметища е от години.

Кметовете на тези и други села от община Плевен не са съставяли актове на нарушителите, нито са подавали сигнали за нарушения в община Плевен. За 4-ри години няма нито едно регистрирано от селските кметове нарушение, заради незаконно изхвърляне на боклук на нерегламентирани места, информират от общината. Общинският инспекторат извършва проверки, но не може да състави актове без свидетели. Такива от кметствата не се осигуряват.

Ако от кметствата продължават да неглижират проблема с незаконните сметища, това ще има сериозни последици за общинския бюджет. Очакванията са за още 50 хил. лв. разходи през м. юни по почистване на терени, които се ползват незаконно като сметища.

Ако кметовете на малките населени места не си изпълняват задълженията за контрол и превенция относно незаконните сметища, това ще има необратими последици за бюджета на община Плевен, информират от администрацията.

Прочетете също

Плевен се присъединява към градовете, в които се събират разделно отпадъци от текстил, дрехи и обувки

Снимка – пресцентър община Плевен. Контейнери за отпадъци от дрехи, текстилни материали и обувки са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *