Начало | Образование | 15 септември – празникът на Словото и неговите Апостоли

15 септември – празникът на Словото и неговите Апостоли

В началото бе Словото. /Евангелие от Йоан/. Словото е в основата на всичко и всичко произлиза от Него. Без Словото всичко губи своето значение, става безсмислено. Апостолите на Словото – това са Учителите, които ни превеждат през храма на Познанието чрез Словото. Всеки от нас е имал по един такъв Учител, който помни за цял живот. Било защото го е научил да чете и пише, било защото го е спасил от грешна стъпка, било защото му е показал хоризонти, към които е тръгнал. Или просто защото е бил щедър по душа и добър по нрав. Същият, за който Йосиф Петров написа: „Творец, мечтател, просветител, съгрят от възрожденски плам – това е родният учител: обикновен, но и голям!”

Този Учител заслужава нашето уважение поднесено с цвете, а не с плик с пари ! Изключете телевизора и включете ума си, както прикани един сайт.

15 септември е Ден на уважение към Словото и българския Учител ! Било с цвете, било с думи. Всичко останало са биг брадърски глупотевини !

 

Прочетете също

Дейността на плевенската „Учебна работилница Европа“ беше представена като пример за успех

Плевенското сдружение „Учебна работилница Европа“ беше поканено за участие в кампанията „Истории на успеха“, организирана …

Един коментар

  1. Жьо сюи даскал

    Даскалите изостават фатално от нивото на днешното знание! И 2000 лв. да им направят заплатите, резултатите ще са плачевни! Не четат, не се образоват, не демонстрират иновации! Тази професия като че ли отпадна от гилдията на престижностите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *