14 млн. лв. за детски площадки и ремонт на улици

14 млн. лв. за детски площадки и ремонт на улици
Снимка – пресцентър Община Плевен.

С близо 14 млн.лв. безвъзмездно финансиране община Плевен ще ремонтира улици и ще изгражда детски и спортни площадки. Всичко това – в рамките на две години и половина. Това става по проект „Осигуряване на устойчива градска среда в Плевен“.

Детските площадки са в кварталите „Мара Денчева“ и ж.к. „Дружба“ до бл. 319 „б“, както и на улиците „Мануш войвода“, „Ведрина“, „Гренадерска“, „Неофит Рилски“. Ще се реновират девет улици в града – Улица №1 в жк „Дружба“ пред бл. 323, 324 и 328, Улица №2 в жк „Дружба“ пред бл. 312, 313 – 319а, ул.“Ангел Кънчев“, ул. „Ангел войвода“, ул. „Георги Бенковски“, ул. „Москва“, ул. „Люлин, ул. „Страхил войвода“ и ул. „Индже войвода“.

Според изпратено до медиите прес съобщение целите, които ще бъдат постигнати са „… свързани с развитие на физическата и жизнена среда в града чрез повишаване на нейното естетическо и екологично качество, осигуряване на достъпност за лица в неравностойно положение, устойчивост и безопасност, развитие и утвърждаване на пълноценен начин на живот чрез осигуряване на среда, притежаваща всички условия за отдих, игра и спорт, подобряване състоянието на общинската пътна инфраструктура с цел осигуряване на по-добра мобилност и превенция на пътни инциденти, постигане на ресурсна ефективност и намаляване на вредното въздействие върху околната среда и климатичните промени“.

 

 

 

Прочетете също

386 нуждаещи се в община Плевен ще получат подкрепа чрез нова социална услуга

386 нуждаещи се в община Плевен ще получат подкрепа чрез нова социална услуга

Заседание на ОбС Плевен, 28 януари 2021г. Снимка – пресцентър Нова социална услуга – „Асистентска …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *