138 години общинските администрации работят за добруването на своите общини

Снимка – интернет.

Днес, 12-ти октомври, всички български общини отбелязват своя празник. 138 години са изминали от далечната 1882 година, когато в Държавен вестник е публикуван Закон за общините и градското управление.

138 години все така е важно в общинските администрации да работят хора знаещи, можещи и обичащи работата си. Такива има във всяка администрация, и днес трябва да им отдадем заслуженото. Заслужават една добра дума в този ден, дори само за това, че с усмивка са ни обслужвали.

Как отбелязват празника в някои плевенски общини ? Ето какво разказаха кметовете им пред „Плевен прес”:

Илийчо Лачовски, кмет на община Кнежа. Снимка – интернет.

Илийчо Лачовски, кмет на община Кнежа: Този ден е празник на хората работещи в администрацията. Те мат право на такъв ден, защото често трудът им остава незабелязан. А административната работа е тежка, защото освен работата с много нормативни уредби, трябва да се работи и с хората. При това с търпение и вежливост.

На всички служители в обшинска администрация – Кнежа, пожелавам здраве. Това е най-важно. И да работят все така отговорно.

Иначе празникът ще го отбележим в края на работната седмица. В петък, след работно време, ще заведа всички мои колеги да ги почерпя по случай 12-ти октомври.

Милен Дулев, кмет на община Белене. Снимка – интернет.

Милен Дулев, кмет на община Белене: Тази година всички бяхме изненадани за празника с една страхотна торта с логото на общината. Никой от нас не очакваше това. Изненадата ни я поднесе Светлана Паскова, служител в отдел „Проекти”. Тортата е нейно дело и я донесе в общината, за да се почерпим за празника. Всички сме ѝ много благодарни за жеста и изненадата.

Иначе на всички служители в общинска администрация пожелавам да са здрави, защото днес това е най-важно. Да са все така сплотени, да продължават със същата енергия да работят и обслужват своите съграждани. Честит празник на всички колеги от беленска община !

Поля Цоновска, кмет на община Долна Митрополия. Снимка – интернет.

Поля Цоновска, кмет на община Долна Митрополия: Позовавайки се на етимологията на думата община – общност формирана от хора, живеещи на една територия, с приблизително еднакви нужди и начин на живот става ясно, че вниманието ни е насочено към действия, които да доведат до подобряване на условията за живеене и развитие на тези хора.

В исторически план административно-териториалното делене и съществуването на общините доказва, че има необходимост от организация и управление възможно най-близо до гражданите.

Ежедневно изпълняваме ангажименти, посветени на подобряване на инфраструктурата, за създаване на по-добри условия за развитие на образователна среда, на здравеопазване, социален живот, културни и спортни прояви, да облагородим обществените пространства и да направим живеенето в община Долна Митрополия привлекателно и осмислено. Честването на Деня на българската община е само акцент в действията ни, насочени към гражданите на община Долна Митрополия.

Лъчезар Яков, кмет на община Гулянци. Снимка – интернет.

Лъчезар Яков, кмет на община Гулянци:

Общината е институцията, която стои най-близо до хората с всички произтичащи позитиви и негативи. На първа линия сме не само сега по отношение на COVID-19, а и в безброй други ситуации и казуси, в които хората имат нужда от съдействие, помощ, административна услуга…

Общината е свързващото звено между гражданите и държавата и въпреки трудностите, които срещаме ежедневно, смятам  че се справяме успешно.

Затова днешният ден е чудесен повод да поздравя всички колеги, които влагат разум, сили, енергия и сърце, за да осигурят на гражданите условия и среда, грижа и внимание. Честит празник, колеги !

Честит празник!

д-р Цветан Костаадинов, кмет на община Червен бряг.

Д-р Цветан Костадинов, кмет на община Червен бряг: Честит празник на хората, ангажирани с местното самоуправление и на организациите, работещи в подкрепа на местните власти в България!

Честит празник на всички колеги – служители в общинска администрация – Червен бряг!

Нека всеки един от нас да има тази енергия и вяра в сърцето си, да работи както нашите прадеди – възрожденци, които са създали съвременната българска община. Да знаем, че освен професионализъм, експертен потенциал, всеки със сърцето си трябва да се чувства свързан и с историята на Червен бряг и червенобрежкия край.

Пожелавам Ви здраве, енергия, вдъхновение и нови успехи!

Георг Спартански, кмет на община Плевен. Снимка – архив Плевен прес.

Георг Спартански, кмет на община Плевен:

Предвид създалата се ситуация с коронавируса, отбелязваме Деня на българската община символично: с работа и с надеждата,  че финансовата децентрализация от пожелание ще стане реалност.

На всички служители  ангажирани с проблемите на местното самоуправление желая здраве и успешна реализация в професионалните и лични планове !

От „Плевен прес” пожелаваме на всички работещи в общински и областна администрации здраве и професионално достойнство. И нека не забравят, че в годините назад, техни колеги са били Пейо Яворов, Димчо Деблянов, Йордан Йовков, Пенчо Славейков, работили като държавни служители в различни етапи от живота си.

Следвайте примера им !

Прочетете също

Десислава Трифонова /ГЕРБ/: Личната ми кауза е привличане на инвестиции в област Плевен чрез добра индустриална зона, реклама на региона и екипна работа с общините

Десислава Трифонова, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС, под № 3 и преференция 103, за участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *