130 са първокласниците в община Левски тази година

Откриване на учебната година в СУ “Крум Попов”. Снимка – Пресцентър Община Левски

Песни за любимото училище огласиха площада на град Левски при вчерашното откриване на учебната година. В празнично настроение децата се отправиха към сградата на родното училище.

Новата учебна 2020/21 година беше открита присъствено във всички училища в община Левски. Тържества бяха организирани за първи, пети и осми клас.

130 първолачета в общината прекрачиха прага на училището за първи път.

Кметът на Община Левски – Любка Александрова, честити новата учебна година на ученици, учители и родители:

„Въпреки предизвикателствата, няма да позволим това да ни демотивира за образование. Новата учебна година ще ни направи по-грамотни и по-мислещи, за да отговаряме на предизвикателствата на времето. Пожелавам от сърце да няма дистанционно обучение и  виждам това пожелание в очите и мислите на всички ученици и родители. Нека да сме здрави и духа на знанието да ни води….”

Общо 180 деца, на 5 и 6 години, са децата в предучилищните групи в община Левски. Училищните автобуси ще пътуват по график, за учениците е препоръчително да се возят с маски, информира Петя Чолакова от „Образование ,култура и спорт” към Общината.

Ученици от ОУ “Максим Горки”. Снимка – Пресцентър Община Левски

Кметицата на града тази година беше гост на прекрасния празник в  ОУ „Христо Ботев” в село Българене. Любка Александрова приятно изненада всички с празничен поздрав и книги за подарък:

„Честит първи учебен ден на всички ученици, учители и родители! Вярвам, че новата учебна година ще ни направи по-грамотни и мислещи българи! Да поработим върху това и дано не е дистанционно!”, заяви та пред присъстващите деца, родителит и учители.

В училището в Българене са щастливи, защото ще учат в обновена сграда. Класните стаи и коридорите греят преобразени. Това споделя Стефания Георгиева, учител по български език и литература. „Сега сме като в приказките!”, казват и децата.

Кметицата поздрави лично ученици, учители и родители в ОУ „Неофит Рилски” в село Обнова.

Най-голямото училище в община Левски, СУ „Крум Попов”, порещна с вълнуващо тържество учениците от първи, пети и осми клас. Общо 535 са учащите там. От своята директорка Валентина Дженева те получиха пожелания за “воля за образование“.

С песните на ВГ „Фортисимо”, талантливата Любена Стоилкова – петокласничка с многобройни и участия и отличия в музикални конкурси и предстоящо заснемане на клип към песен, дворът на училището се изпълни с радост. ”Едно сърце”от участието и в Националния фестивал „Детска мелодия на годината”, стиховете и пожеланията дворът на училището се изпълни с радост.

На музикалния талант Любена Стоилкова й предстои заснемане на клип към песента ”Едно сърце” от участието й в Националния фестивал „Детска мелодия на годината”. Снимка – Пресцентър Община Левски

Прочетете също

Плевен се присъединява към градовете, в които се събират разделно отпадъци от текстил, дрехи и обувки

Снимка – пресцентър община Плевен. Контейнери за отпадъци от дрехи, текстилни материали и обувки са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *