12 214 ваксинирани в страната за едно денонощие

В област Плевен ваксинираните са около 15 000 души до този момент

ВАКСИНА 3
Снимка – интернет.

По данни от Националния информационен Ковид портал, до сега ваксинираните българи са 336 660 души За последното денонощие са поставени ваксини на 12 214 сънародници.

В област Плевен около 15 000 души вече са с поставена ваксина, информира директорът на РЗИ, д-р И. Минчев. Той съобщи, че 800 членове на секционните избирателни секции също са с поставена първа доза. По нареждане на НОЩ /Национален оперативен щаб/, ваксината, която е за тях е на Пфайзер. Причината за това е, че тя е с най-къс ваксинационен срок между двете фази, поясни д-р Минчев. По този начин до 4-ти април, когато са изборите, членовете на комисиите ще бъдат ваксинирани и с двете дози.

По данни на РИК общият брой на членовете на секционните комисии в област Плевен е 3 176, разпределени в 374 СИК-ове. В това число не влизат подвижните секционни комисии, уточняват от РИК.

Директорът на РЗИ Плевен, каза пред журналисти, че няма притеснения за медицинския персонал в болниците по отношение на ваксинирането, тъй като част от персонала вече е прекарал Ковид 19. Той съобщи, че от 6 000 души персонал /лекари, медицински сестри, санитари, администрация/, 30 % са обхванати с ваксиниране. Беше пояснено, че става въпрос за 30 % от желаещите да им бъде поставена ваксина.

Споделете:

Прочетете също

2 13

Тестват преносен газопровод в град Левски

Община Левски подкрепя инициативите на местната общност Изпитания за якост и плътност на преносен газопровод …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *